+31 648737707 info@praktijkvaas.nl

Yosta

Psycholoog

Ravaasna

Ik ben Yosta. Getrouwd, moeder en zelfstandig psycholoog. Mijn interessegebieden omvatten onder andere rouwverwerking, scheidingsproblematiek en ASS. Naast mijn werk in de GGZ, rijd ik graag motor en ben ik sinds 2015 actief als penningmeester van een American Football vereniging in Purmerend. Ik ben creatief, eigenwijs en hou van buiten de lijntjes kleuren.

Ik ben ooit begonnen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) waarin ik met de minor ‘van Brein tot Gedrag’ ben afgestudeerd (2016). Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt bij Arkin/Mentrum op een herstelondersteundende vervolgkliniek voor volwassenen met complexe psychiatrische beelden. Hierna ben ik werkzaam geweest op een antroposofische zorgboerderij voor jongvolwassenen met een zwaar verstandelijke beperking, een autisme spectrum stoornis en gecombineerde beelden.

Omdat ik kinderen en jongeren intensief wil kunnen helpen op het gebied van de geestelijke gezondheid, ben ik door gaan studeren tot basispsycholoog (master klinische ontwikkelingspsychologie; Vrije Universiteit Amsterdam).

Na mijn bachelor diploma ben ik 4 jaar werkzaam geweest als Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg Kind en Jeugd (ook wel POH GGZ K&J) in de omgeving Noord-Kennemerland, terwijl ik ondertussen mijn eigen praktijk aan het opstarten was en het zelfstandig werken verder uitbreidde.

In behandelen streef ik naar jezelf en elkaar als systeem leren kennen, eerder dan opzoek zijn naar gedragsverandering. Laten we samen kijken hoe het weer fijn kan worden in jouw leven.